Despre Ferma Magureni

    Ferma Magureni cultiva o suprafata de aproximativ 20 de hectare cu vita de vie din soiurile Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, Cramposie Selectionata, Negru de Dragasani, Cabernet Sauvignon si produce vinuri cu Denumire de Origine Controlata - podgoria Dragasani.


    Ferma Magureni practica agricultura ecologica fiind certificata de catre  ECOINSPECt S.R.L., primul organism romanesc pentru evaluarea conformitatii produselor agricole ecologice din Romania.

    Viticultura ecologica Inseamna respect si dragoste fata de pamant, fata de vie si fata de semenii nostrii, deoarece vrem sa obtinem struguri, gustosi, sanatosi si de cea mai buna calitate, folosind doar Ingrasaminte naturale, fara fertilizatori chimici, pesticide, insecticide sau fungicide sistemice.

    Lacrimi de luna… deoarece respectam un calendar in functie de fazele lunii, privind lucrarile de Intretinere, recoltare si vinificare a strugurilor, principiul fiind stransa legatura dintre plante si astre ”
Cu mii de ani In urma, agricultorii au observat ca, asemeni marilor si oceanelor la flux si reflux, seva plantelor este direct influentata de fazele lunii.”

Via noastra

ferma-magureni

Ce ne recomanda:

  • Respect si dragoste faqta de pamant vita de vie si semenii nostrii;
  • Respectam calendarul in functie da fazele lunii. Sava plantelor fiind infruntata de fazele lunii;
  • Struguri, gustosi, sanatosi si de cea mai buna calitate;
  • Ingrasaminte naturale, fara fertilizatori chimici, pesticide,
    insecticide sau fungicide sistemice.


Dragasani e o poveste frumoasa spusa in ruginiul viilor, care curge domol de pe dealuri si se contopeste cu maretia Oltului, o poveste cu calatori insetati si crasmarite frumoase, unde drumuri se intalnesc si se despart... drumuri pe unde au trecut pasii legiunilor romane, marii domnitori ai tarii Romanesti, trupele otomane sau pandurii lui Tudor.
    Vechimea viilor la Dragasani se pierde in istorie, ea fiind legata de primele plantatii ale geto-dacilor, legenda spune ca Dionysos, zeul vinului, s-ar fi nascut pe meleagurile noastre...
    Vita de vie inseamna viata si vinul insemna dragoste, numele „vin” vine din sanscrita de la cuvantul „vena” care inseamna „a iubi”, romanii l-au numit vinum si a fost intotdeauna considerat licoarea zeilor iar Alexandru cel Mare spunea ca este „puterea pamantului si eternitatea soarelui”
    Vinul este viu, el se naste, copilareste, se maturizeaza... este o fiinta misterioasa care capata personalitate si devine unic, nici un vin nu seamana cu altul... si de aceea va invit sa redescoperim impreuna nobletea vinului...